Themeforest egy ausztráliai cég az Envato csoport tagja, amelynek a fő profilja olyan weboldalak üzemeltetése, ahol a designerek, fejlesztők, a világ minden tájáról feltölthetik munkájukat. Azok a munkák, amik a cég feltételeinek is megfelelnek, bárki számára azonnal megvásárolhatóak, szupportálhatóak és a vásárlók visszajelzései alapján további fejlesztések, finomítások kivitelezhetők rajtuk. Én kicsit későn 2014 -ben csatlakoztam Pistaciatheme néven ehhez a jól működő rendszerhez. Csatlakozásom előtt nem nagyon voltam hozzászokva a kódom szakmai minősítéséhez, a munkám felülbírálásához és a megoldásaim megkérdőjelezéséhez. Voltak kezdeti nehézségek, de a cég segítőkész, korrekt, a kifizetések mindig időben megérkeznek és a munkáim elfogádása alatt rengeteget fejlődtem szakmailag és emberileg is. Köszönöm Envato.

Azok a Themeforest -es milliárdok

Sokan azért vágnak bele, mert hallották az Avada, BeTheme és Enfold sikersztorikat és gyors fejszámolást végezve az eladási számaik alapján hamar kijött, hogy milliárdokat lehet keresni a Themeforesten. Hadd oszlassam el ezt a tévhitet. A számok mögött rengeteg munka, marketing és befektetés van. A gyönyörű képek, a pluginek amik feldobják a munkád, pénzbe kerülnek, ráadásul ezeket olyan liszensz -el kell megvásárolnod ami magasabb árfekvést jelent, hisz nem végvelhasználó leszel, hanem további eladó.

Mi az az Envato Fee

Az ügyfelek sokkal szívesebben veszik a terméket egy megbízható jól bejáratott profi weboldalról ami mögött egy nagy cégcsoport áll. Ennek bizony ára is van. A Themeforest -es munkák publikálása előtt megállapodás születik az Envato és közted, hogy a terméket Exclusive (kizárólagos) vagy Non-Exclusive (nem kizárólagos) eladásként szeretnéd publikálni. Ha nem kizárólagosan a Themeforest -en szeretnéd árulni a munkát akkor bizony az envató 55% -ot levesz minden eladásból. A kizárólagos eladásnál viszont korrekt eladás alapú rendszert vezetett be. Az Envato szerzői díja így alakul a cikk írása idején.

A Themeforest segítőkész, korrekt, a kifizetések mindig időben megérkeznek és a munkáim elfogádása alatt rengeteget fejlődtem szakmailag és emberileg is.
Envato Author Fee

Bevételek utáni adózás

A cég erre is korrekten figyelmeztet, hogy minden bevétel után a saját országodban éppen életben lévő jogszabályok alapján adóznod kell a bevétel után. Minden évben meg is küldik az ehhez szükséges papírokat és Ausztráliából adópapírokat kapni Postán, “ez de menő”. Mivel nem vagyok adószakértő az elején sok kérdésem volt, de ahogy a Themeforest is ajánlja kérdezz meg egy szakértőt, vagy kérj tanácsot könyvelődtől milyen feltételek szükségesek ahhoz, hogy a Themeforestes bevételek a NAV előtt is tiszták legyenek és vállalható válalkozó légy. Itt van pár videó azokról akik vállalták az első millióik történetét és beszélnek arról, hogy miért érdemes vállalható válalkozónak lenned.

Megéri -e a Themeforest -re fejleszteni?

Hiszem, hogy a könnyű dolgok nem értékesek, így ha fájdalommentes passzív pénzszerzési lehetőséget keresel akkor a Themeforest nem a legalkalmasabb erre. A publikált munkád fejlesztése a vásárlóid további igényeinek kielégítése folyamatos jelenlétet igényel. Ha ezt vállalod, akkor a befektetés megtérül, hisz nekem is és sok másnak is megtérült.

Mi az Themeforest sikerének a titka?

  • Egyszerű fizetés
  • Összeköti a keresletet és a kínálatot
  • Hosszútávú, sok kicsi sokra megy stratégia követése
  • Hatalmas kínálat
  • Megfelelő szűrés, csak a szigorú követelményeknek megfelelő termékek kerülnek fel az oldalra
  • Alacsony ár. Ár/érték arányban a világ élvonalába tartozik

Végül a ThemeFusion sikersztorija legyen végszóként.

ThemeFusion sikersztori

Humli Miklós

Szerző Humli Miklós

Régóta dolgozom együtt kis-, közép- és nagyvállalalatokkal az arculattól a nyomtatott anyagokon keresztül az online megjelenésig. Az elmúlt évtizedekben használt keretrendszerek, szoftverek és technológiák alkalmazása során értettem meg, hogy hatékonyan működni csakis úgy lehet, hogyha közösen megtalájuk a feladathoz a legmegfelelőbb eszközt.

További bejegyzések: Humli Miklós